fallback

Общ преглед

Стотици жители на няколко български града се събраха на мирен протест „Безопасни улици”.

Всички участници в шествията се обявиха срещу условните присъди за шофьорите-убийци.

В София на протест излезнаха близо 500 души. Подобни протести имаще още във Велико Търново, Варна, Пловдив, Плевен и Симеоновград.

Исканията на протестиращите са отправени към промяна в мисленето на шофьорите, които нарушават правилата за движение и могат да отнемат живота на близък човек. Апелът към гражданското общество е за изразяване на ясна гражданска позиция и нетолерантност към прокурорите, които сключват извънсъдебни споразумения с шофьорите-убийци и не пледират пред съда за справедливи и ефективни присъди.

Протестиращите започнаха подписка, която ще бъде внесена в Народното събрание "за гласуване на закони, които да не позволяват шофьори, отнели човешки живот, да остават ненаказани с извънсъдебни споразумения или условни присъди".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Pilat до 56

преди 12 години

Напълно съм съгласен с 56. Просто не ми се коментира пък случаите на пресичане на червено от пешеходци. Точно вчера ми се случи на кръстовището на Кравай три коли щяха да се наблъскат една зад друга защото пешеходеца пресече на червено кой щеше да е виновен ако се бяха сблъскали колите или не дай си Боже да го блъснат въпросният ***. Още по дразнещото е, че 20 метра от мястото стои полицая пред Първа градска болница и дебне само шофьорите. А пешеходците?????

36

17 МАРТ - ИЗБУХВАМЕ

преди 12 години

НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ИЗМИСЛЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ НА ПРАСЕТАТА ОТ НС!!!!17 МАРТ - НАЧАЛОТО НА БЪЛГАРСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ!!!!ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ И НАРОДНО САМОУПРАВЛЕНИЕ!СЪБУДЕТЕ СЕ-ВЗЕМЕТЕ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ!!

35

българин

преди 12 години

На ПРОТЕСТ срещу правителството на ГЕРБ !!!!Не дремете сънародници не виждате ли,че те управляват себе си!!!

fallback