Гълъбин Боевски Снимка: архив, Булфото
fallback

Присъдата срещу Гълъбин Боевски ще бъде произнесена до 40 дни. Първото заседание по делото за наркотрафик срещу известния български щангист продължи до късно снощи.

Съдийката е разпитала двама свидетели: на защитата - служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си, както и федерален полицай - свидетел на обвинението, съобщи bTV. 
 
Пред Темида е говорил и самият Боевски, който повторил тезата си за невинност. Шампионът по вдигане на тежести разказал подробно с какво се занимава и подчертал, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата.
Oще по темата
 
Защитата и обвинението са предали писмени пледоарии на съда. Според адвоката на спортиста решението на съда се очаква след повече от месец. Това е над нормалния срок, защото съдебният състав е само от един съдия, вместо от двама, както обикновено.
 
След като съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест, щангистът чака развръзката в затвора в Итаи.
 
Олимпийският шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври миналата година с 9 кг кокаин, вградени в куфарите му. Той се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара.
 
Боевски твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 12 години

очаквам повече да не се върне в България, а тук като на престъпник да му отнемат титлите

87

Анонимен

преди 12 години

така или иначе мафията олекна с 9 килца. ако туй *** го пуснат, то неговите ще му светят маслото.

86

Анонимен

преди 12 години

требе да си много *** да си купиш празен куфар и той да тежи 10 кила, аре бе, че ни промивате мозъците с квото може, ама не сме толкоз ***. И тъй наречената продавачка на куфари, ако предаде стоката на грешния човек, смятайте, че вече червеите трябваше да я ядат. *** не сме ***, бе хора. Напънете се да измислите нещо дето по лови декиш.

fallback