Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА
fallback

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Oще по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

Анонимен

преди 12 години

Ами извивал е ръцете му, защото не е могъл да му извие дебелия врат

281

stoian79

преди 12 години

GERBER4ETA MILI AKO V TOVA IZKAZVANE NA DIANKOV NIAMA I GRAM POPULIZAM AZ 6TE SI IZIAM DIPLOMATA.HA SEGA DA VIDIM KOI KOGO LAJE,BOIKO I DIANKOV NAS LI LAJAT ILI SAMI SI SARBAT HRA4KATA KOIATO HRA4AT.

280

stoian79

преди 12 години

GERBER4ETA MILI ETO VI EDNO IZKAZVANE NA DIANKOV:Данък добавена стойност ще бъде намален. Намерението е записано в програмата на управляващите и ще бъде изпълнено до края на мандата. Кога точно обаче, ще бъде изненада. Прогнозата за 2012 година е на финансовия министър Симеон Дянков, който пред бТВ посочи: По този начин инфлацията спада автоматично с процента, с който намаляваме ДДС и покупателната способност на всички българи се увеличава автоматично."По думите му, това няма да отвори дупка в бюджета, защото тази година са събрани с милиард и половина повече в сравнение с 2010 година.Министърът уточни, че управляващите са изчакали с идеята си заради кризата, но сега вече са спокойни. Спадът в налога ще бъде между един и два процента.

fallback