Снимка: Булфото
fallback

БДЖ спира 20 пътнически влака от 27 февруари, съобщи шефът на „БДЖ-пътнически превози” Георги Иванов, цитиран от "24 часа".

Очаква се още днес да бъде съобщено кои композиции няма да се движат. Причината за тяхното спиране е липса на изправни локомотиви и вагони.

Ситуацията в момента е особено тежка, тъй като много от локомотивите са се повредили заради лошото време.

Спирането ще е до началото на април, докато бъдат ремонтирани повредените вагони и локомотиви.

Повече от месец пътниците на нощния влак Добрич-София сменят два трена, за да стигнат до столицата, алармират граждани от Добрич. Първо се качвали на мотриса до Повеляново, а оттам се прекачвали на варненския влак за София.

Така даже и да си си купил билет за спален вагон, го ползваш само в единия влак или въобще не го ползваш.

Промяната била наложена заради тежките пътни условия и редовното закъснение на бързия нощен влак Добрич-София. Според новото разписание влакът вече не пътува до гара Кардам, а тръгва от гара Добрич. Там обаче пристигат вагони от Варна, които правят маневри и бавели потеглянето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

българин

преди 12 години

Защо не попитате г-н Владимиров колко пари взе за проведени консултации в БДЖ /как по-добре да го унищожи/? Е, да те не се отчитат като получени бонуси ...

38

роки

преди 12 години

не само 20 влака ще спрат ше спре цялата железница защото имаме супер кадърно ръководство.

37

локо

преди 12 години

Щом не стигат локомотиви - искам да кандидатсвам за локомотив. Аз съм добър локомотив - със стаж : от сума ти време влача мноооого вагони - на енерго, на топлофикация, на М-тел, на соц. слаби, на неграмотни, крадливи ***, на малки деца и болни родители, на здравна каса, на професорите в университетта, на НАП, на банката.... ехееее.. добър локомотив съм аз !

fallback