Снимка: Булфото
fallback

Студът не е причина за поскъпването на хранителните продукти и подобни твърдения са спекула, заяви земеделският министър Мирослав Найденов.

"Дойде ли време някой да повиши някоя цена, се започва - били измръзнали, фуражът бил поскъпнал... Търси се начин явно да се оправдае поскъпването на някой продукт, но студът не е причина", коментира Найденов и продължи:

"Единственият сектор, за който този сняг и климатичните условия въздействат положително, е земеделският, защото есента беше изключително суха, имаше опасност от измръзване, но когато е покрито от висока снежна покрива, няма как да стане".

Той бе категоричен, че в Министерството на земеделието и храните все още няма събрана информация за пропаднали площи заради ниските температури през тази зима.

Към момента има запитвания от страна на земеделски производители за унищожени посеви от наводненията в село Бисер и Свиленград, съобщи Найденов.

По думите му след като снегът се стопи и водата се оттегли, тези щети да бъдат оценени и съответно компенсирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 12 години

Браво бе Найденов , велик си ! И аз съм на същото мнение , ама от мене нищо не зависи , ти за какво си там , само да водиш статистиката и да правиш констатации ли ? Вземи направи нещо !

39

медик- антиветеринар

преди 12 години

Искам да попитам наглия *** инакалинчен ветеринар: Коя е причината да вкараш 25 год. ирландско месо. Кух министър на кухата и куца агенция по храните. Ветеринаря има работа всред говедата , а не да оговаря за храната на човеците. Мекерата ***.

38

ДПС

преди 12 години

върнете ни го тоя ценен комунистически кадър да го направим един хидроексперт!Доган *** дава две шишета виски и едно ягне! страшен е-като говори седе ,че пърди с уста и без да се усетиш си се омял от изсказа.кажете му да обяви пак ШАП В СТРАНДЖА!

fallback