fallback

"Държавата не може да уеднакви лихвите на банките, не може да определи колко да са, но отчасти може да определи правилата на формирането им", обяви министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков пред bTV.

Той уточни, че представители на кабинета са имали разговори с банките и те се съгласиха при формирането на лихвите на потребителските кредити да отпадне компонентата "други разходи".

По думите на Трайков именно с тази формулировка най-често лихвите по кредитите се променяли във вреда на кредитополучателя.

Oще по темата

Трайков коментира за пореден път и казусът със споразумението ACTA.

"България спира всички действия по присъединяването към АСТА. Няма изискване за обща позиция с ЕС, няма срок. Просто решаваме, че го спираме”, категоричен бе в заключение икономическият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

хък

преди 12 години

А знаете ли, че в момента има бум на молбите за преструктуриране на кредити?Хората изнемогват вече!

21

Анонимен

преди 12 години

Може, може, много може държавата, защото паричните средства, средствата за разплащане са нейни, но Трайчо, Дянков и Борисов не искат.

20

PD

преди 12 години

Икономиката е измислена наука. Крепи се на доста хлъзгави постулати и е изградена върху модели на разни шарлатани. Интересно ми е защо, след като многократно доказа невъзможността си, с предлаганите решения да промени в благоприятна степен развитието на човечеството, то ние не намираме разум да променим нейните основи.Обединяваме се срещу природните бедствия, но упорито отказваме да променим измислените от нас икономически модели при все, че е отнела повече жертви от природните катаклизми.

fallback