Продължава възстановяването на село Бисер. Снимка: Reuters

3 млн. лв. са щетите от разрушените 55 къщи в харманлийските села Бисер и Лешниково след наводнението на 6-ти февруари. Това сочат първоначалните данни след бедствието, обявени от областния управител на Хасково Ирена Узунова, цитирана от БНР. 

Още по темата

В тази сума обаче влизат само щетите в селата, но не и по по железопътната линия. 300 хил. лв. са вложени за аварийното възстановяване на републиканската пътна мрежа и мостовете. „За да бъдат въведени те в технико-експлоатационно състояние, каквото е по нормите, ще са необходими още 3 млн. лв.“, обясни Узунова.

Разрушената жилищна площ в с. Бисер е 4 765 кв. м. Унищожени са мебели за 320 хиляди лева и селскостопански постройки за 60 хиляди лева.

Узунова е назначила специална комисия от специалисти на Басейнова дирекция и обсерваторията, която в четиридневен срок да е готова с анализ за речните корита в района и дългосрочна прогноза за времето.

В село Иваново днес бе погребан Васил Делев, чието тяло беше намерено в четвъртък. Жертвите от наводнението в района са 10, издирват се още двама изчезнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase