Снимка: Impact Press Group
fallback

ДДС-то върху даренията, които се правят чрез SMS-и, да бъде дарявано от държавата на бедстващите хора.

Това предложи на финансовия министър Симеон Дянков президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Стойността на един SMS, изпращан благотворително сега е 1.20 лв., от които 1 лев постъпва за благотворителната кампания, а 20 стотинки прибира държавата, обясни Тренчев.

Симеон Дянков е изразил опасения, че трябва да се променя законът.

"Ние му обяснихме, че не искаме да се променя законът, а парите, които се получават като ДДС, да бъдат дарявани", каза Тренчев.

Консултативният орган заседава днес, след като представителите на синдикатите се върнаха в Националния съвет за тристранно сътрудничество след почти двумесечно отсъствие.

Сред обсъжданите теми бяха подобряването на социалния диалог и реформите в пенсионната система.

Междувременно от транспортното ведомство съобщиха, че по разпореждане на министъра на транспорта  Ивайло Московски "Български пощи" ЕАД ще приема безвъзмездно пратки с дарения и помощи, изпращани от физически лица, адресирани до кметството на село Бисер или община Харманли - социална служба, за периода 15 февруари – 15 март.

Пратките ще се приемат от всички клонове на "Български пощи" ЕАД. Колетите с помощи може да се доставят извън стандартните сроковете, тъй като ще бъдат транспортирани според възможностите на дружеството.

Така помощта за пострадалите няма да доведе до извънредни финансови разходи на "Български пощи", уточняват от министерството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

4o4o

преди 12 години

Пострадалите трябва да съдят държавата по ЗАКОНА за отговорността на държавата и общините за вреди.Чл. 1. (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., изм., бр. 30 от 2006 г.) (1) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.(2) Исковете по ал. 1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс.Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Държавата и общините дължат обезщетение за всички имуществени и неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от увреждането, независимо от това, дали са причинени виновно от длъжностното лице.

13

НВ

преди 12 години

Тренчев пак не е в час... до бедстващите стигат само някакви си мижави 37-40 ст. от тези 1.20 лв. освен 20% ДДС, операторите си приспадат цената на SMSа + печалбата си... та сятайте какво забогатяване става - риба се лови в мътна вода...

12

до 10 от 5

преди 12 години

Пъпчасалия, налягай си простата тиква!Бегай да си стискаш акнето и не пиши глупости.*** и с хорската трагедия се подиграваш.

fallback