Снимка: архив, Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов разпореди на спортния министър Свилен Нейков да уволни директора на зала "Арена Армеец" Венцислав Генков.

Причината е, че фирма събирала такса за паркинга на залата, който е безплатен за посетители.

"За съжаление, когато човек е на такъв пост като мен, по-малко ходи пеша. Но хора ми се обадиха и ми казаха, че на паркинга са сложили охранителна фирма и събират пари за билетчета на хората", обясни Борисов пред Дарик радио.

Според него на една кола й отнема няколко минути, за да мине през пропуска.

"Аз се чудя защо се образуват такива задръствания и хората нервничат, когато отиват към залата, вместо да са радостни и щастливи, а то се оказало, че някой сложил бариера там да прибира пари. Това е като извинение към всички, които са имали неприятното усещане, вместо да отиват на спектакъл, на спортно състезание, някой да ги тероризира", посочи Борисов.

Той допълни, че по презумпция този паркинг е за посетителите на залата.

"Когато хората отиват и си плащат билет за концерт, за 3 лева паркинг се редят на опашки, нервничат, правят огромни задръствания, закъсняват за спектакъла. Както някои ме обвиняват за твърда ръка, в такива случаи веднага освобождавам", отсече премиерът.

Новият директор се казва Ивайло Георгиев и е един от съветниците на финансовия министър Симеон Дянков.

На извънредна пресконференция спортният министър Свилен Нейков обяви, че ще бъде върната сумата от 300 лева, която е взета за наем за благотворителния баскетболен мач в подкрепа на журналиста Рачо Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 12 години

ако ще и и на самия паркинг да цари идеален ред, пак ще има задръствания, защото единствения подход е бул. Асен Йорданов, дори да се спира движението пак няма капацитет за толкова коли.То и пеша няма условия да се евакуират хората, ако се наложи - не дай боже

117

geri

преди 12 години

Много шум за нищо. Без охранители там ще настъпи ад при паркирането, а нали на тези хора трябва да се плаща. А директорът е изключително способен организатор и беше добър докато строеше, а сега на ББ му скимнало да се прави на супермен. Господин стихийно бедствие.

116

Анонимен

преди 12 години

знаех си, няма ли б.б. няма справедливост. айде поредния пи-ар

fallback