Снимка: архив, Булфото
fallback

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала проверка на 11 висши чиновници, за които Сметната палата е установила несъответствие между декларирани доходи и имущество.

Сред тях има действащ заместник-министър, заместник-областен управител, двама съдии в окръжни съдилища, трима председатели на общински съвети, двама заместник-кметове и един член на политическа партия, който не е подал встъпителна декларация по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, съобщиха от приходната агенция.

До ревизиите се стигнало, след като при проверките си през 2010 г. и 2011 г. Сметната палата установила несъответствия в декларациите на общо 561 физически лица, от които НАП досега е проверила 494.

По тях са възложени 11 ревизии, обясни шефът на НАП Красимир Стефанов.

Стефанов и председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров подписаха споразумение за по-добро сътрудничество и обмен на информация.

Споразумението се подписва в изпълнение на препоръките на европейската група за борба с корупцията  GRECO, чиято мисия в България преди три години е отправила редица забележки относно законодателството и контрола върху организирането и провеждането на избори. 

Според Валери Димитров основната част от препоръките вече са изпълнени с изработването на Изборния кодекс и засилването на контролната функция на Сметната палата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ГЛУПАК

преди 12 години

нищо ново под слънцето просто не играят по свирката

17

Анонимен

преди 12 години

Значи Цецко и тъста му излязоха чисти с 120 трудов стаж, както и Андрейчо Иванов, а тия сега набройканите са виновни. Малко двоен аршин.

16

Анонимен

преди 12 години

до 9 забрави да споменеш и *** които като сички от долуспоменатите отдавна са честни бизнесмени а не мутри т.е. бели якички

fallback