Снимка: архив Булфото
fallback

Със 700 милиона лева повече приходи от данъци и осигуровки е събрала Националната агенция за приходите през 2011 г. в сравнение с предходната.

Миналата година по сметките на НАП са постъпили общо 12,7 млрд. лева.

От началото на годината до 31 декември 2011 г. в хазната са влезли 7,4 млрд. лв. от данъци. Това е с 3,5 процента повече в сравнение с 2010 година.

Постъпленията от данъците върху доходите на физическите лица през миналата година са 2,2 млрд. лв., а тези от корпоративни данъци възлизат на 1,356 млрд. лв.

През 2011 г. НАП е събрала общо 5,3 млрд. лв. от осигурителни вноски, сочи още отчетът за изпълнението на приходите за миналата година.

В сравнение с 2010 г. приходната агенция е внесла в бюджетите на НОИ и НЗОК с 452 млн. лв. повече.

Приходите по бюджета на НЗОК възлизат на 1,450 млрд. лв., което е с 5 млн. лв. повече от заложените постъпления от здравни вноски през 2011 г.

Постъпленията от социални и здравни вноски са с около 196 млн. лв. по-малко от заложените в плана за 2011 г., което се дължи на непрецизно планираните приходи за годината, посочват от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 12 години

Ураааааа! И сега за кво ще си ги изхарчим?

8

анонимен

преди 12 години

надуват мускули че са напълнили хазната..а когато си тръгнат бившите управляващи един ден..хазната пак остава опоскана ..та тия сме ги чували господа...сещате се за Милен Велчев и Иван Костов мнооооого преди това..че сега и тия...нищо ново

7

Българин

преди 12 години

700 000 000 са горе-долу дълговете на правителството към частният бизнес - за дадени, изпълнени, но НЕПЛАТЕНИ държавни поръчки, тоя дълг, мултиплициран многократно по веригата на бизнеса, от изпълнители към подизпълнители, тласка много фирми към фалит, а масовите фалити ще ни вкарат в гибелна спирала на растяща експлозивно безработица, срив на покупателнасат способност и оттам нови фалити и ново нарастване на безработицата !!!Боко, - ПЛАЩАЙ !!!

fallback