Снимка: БТА

МВР-болница ще запази своя самостоятелен статут, обяви пред състава на Медицинския институт министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това е станало ясно по време на среща между него, заместника му Веселин Вучков и състава на Медицинския институт на МВР. На срещата е било обявено запазването на юридическата самостоятелност на здравното заведение в организационната структура на МВР, съобщават от министерството.

Запазва се нивото на здравни услуги, които Медицинският институт предоставя на служителите на МВР, на членовете на техните семейства, на пенсионерите от системата на МВР, на курсантите от Академията на МВР и на служителите, наградени с "Почетен знак".

Освен това ще се засили функционалното взаимодействие между Военно-медицинската академия и МИ-МВР на базата на сключени договори за медицинско обслужване и ясни финансови взаимоотношения, отчитат от МВР.

Ще бъдат закриват поликлиничните звена на МИ-МВР в Пловдив и във Варна и те ще се обособят в медицински служби по подобие на структурите в другите областни градове, се посочва в съобщението.

Още по темата

Прекратява се практиката на безплатно предоставяне на медицинско обслужване на външни потребители от държавната администрация.

Самият Цветанов призова  за строга финансова дисциплина в лечебното заведение.

Dnes.bg припомня, че в края на годината премиерът Бойко Борисов обяви, че Медицинският институт на МВР и Транспортна болница отиват под шапката на Военно медицинска академия.

"Така и всички ще имат възможност за едно лечение", обясни логиката си министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase