Снимка: Булфото
fallback

Наказателни постановления за близо 12 милиона лева е издала Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" през 2011 г., изчислиха от Министерството на транспорта.

Инспекторите на агенцията са съставили близо 21 000 акта,  като са извършили общо около 280 000 проверки на МПС на пътя.

От всички проверени превозни средства 122 000 са товарни автомобили и 47 000 – автобуси. Освен тях има още 54 000 проверки на таксиметрови автомобили, 50 500 на МПС с чужда регистрация и 6 200 ППС на превозващи опасен товар.

От 1 март 2011 г. с влизането в сила на измененията на Закона за автомобилните превози, за нерегламентирани превози на пътници и товари са спрени от движение за срок от 6 месеца и свалена предна табела с регистрационен номер на 259 МПС.

За констатирани нарушения при извършването на прегледи за проверка на техническата изправност на ППС са отнети разрешенията на 14 пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Цветан Караилиев

преди 12 години

Навсякъде по цивилизования свят глобите за пътни нарушения са високи.Значи,това,че някаква фирма не може да си позволи нови гуми,а камиона й е на пътя и застрашава живота на хора,и това трябва да се търпи,видите ли,криза е?***.Глобите за такива и подобни трябва да са драконовски!!!

19

Анонимен

преди 12 години

в добрич има психично болен изпитващна психо теста гадняр от всякаде

18

Анонимен

преди 12 години

това са най гадните и корумпирани *** на българия бивш мой колега беше най голмия бандит в автостопанството навремето стана даяджия толкова мръсен и гаден стана сякаш сее родил на седмото небе

fallback