Снимка: архив, Reuters
fallback

 Исландия официално отвори трудовия си пазар за българи и румънци, съобщи онлайн изданието EurActive.com.

От тази година гражданите на България и Румъния ще могат да работят в Исландия само след регистрация като пребиваващи в страната. Тези, които вече имат разрешителни за работа, няма да ги подновяват.
 
Още през ноември правителството на Исландия обяви, че ще предложи на парламента трудовите ограничения за българи и румънци да бъдат премахнати.
 
Италия е единствената държава-членка на Европейския съюз, която премахна рестрикциите за български и румънски работници от 1 януари. Страните от ЕС имаха срок до 31 декември да изпратят до Европейската комисия обосновано решение за удължаване на ограниченията до края на 2013 г. и само Италия не изпрати такова.
 
Ограничения за достъпа на българи и румънци в ЕС прилагат Австрия, Белгия, Германия, Ирландия, Германия, Малта, Холандия, Великобритания и Франция. За работа с Люксембург българи и румънци се ползват от облекчен режим на достъп до пазара на труда само за определени икономически сектори.
 
Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 12 години

Ако искате да знаете, Исладния е една от най-красивите и едновременно с това една от страните с най-висок стандарт в света.Преди години Рейкявик бе най-скъпия град в света.Но изобщо не е толкова студено колкото си мислите.При наличие на Гълфстрийм има моменти в които зимата им е по-топла от нашата.А относно вулканите - случват се изригвания, но опастност за населението няма.

75

РРР до 64

преди 12 години

"...румънци и българи за исландия,и за сахара,за северния и южния полюс,ама не и другаде" А вие *** тогава за Бангладеш! Там ви е държавата и е без визи за излизане от нея. И метална ограда с ток ще ви направим да си берете от жицата оте нея... И си безчинствайте на воля и без закони па ако ще и 10 мешерета си направете и си женете на по 7-8 годинки децата *** *** паразитна

74

РРР до 75

преди 12 години

Исландия почти няма външен дълг! И не са обвързани с МВФ ако искаш да знаеш унмико! От къде ги извади тези 900% външен дълг? От пръстите ли си ги изсмука а?

fallback