Снимка: Булфото
fallback

Смъртта на двама български младежи и последвалите ги размирици в пловдивското село Кануница е събитието на 2011 година в България, определиха читателите на Dnes.bg.

Общо 10 665 души гласуваха в анкетата на сайта. 34% от тях бяха категорични, че протестите срещу фамилията на Кирил Рашков са най-значимото събитие за отминаващата година.

Размириците в селото започнаха на 23 септември, след като сочени за близки на обявилия се за ромски цар Кирил Рашков прегазиха 19-годишния Ангел. Ден по-късно почина и неговият приятел Павел, който припадна по време на шествие, организирано срещу своеволията на ромската фамилия.

Последваха дни на масови протести в цяла България, а самият Кирил Рашков бе арестуван по обвинение за закана за убийство отправена към вуйчото на прегазения Ангел Петров – Веселин Христев. Ако бъде доказана вината му, го грози 6 години затвор.

Второто най-важно събитие за отминаващата година според участвалите в анкетата е провеждането на изборите 2 в 1 и резултатите от тях. След тях България ще има нов президент – Росен Плевнелиев, който официално ще встъпи в длъжност на 22 януари 2012 година.

Само с 12 гласа по-малко на трето място за събитие на годината остана титлата на ансамбъла ни по художествена гимнастика от световното първенство в Монпелие. За златните ни момичета гласа си дадоха 2093 души (20%), докато за изборите гласуваха 2105 души (също 20%).

Стачката в БДЖ и протестите срещу пенсионната реформа в края на годината са събитие на годината за 11% от читателите на Dnes.bg, а дългото чакане за Шенген е впечатлило най-много 5% от гласувалите в анкетата.

Изненадващо няколко събития с криминален характер, които разтърсиха държавата през годината, събраха малко гласове в анкетата. Заложническата криза в сливенската банка, убийството на Яна в Борисовата градина, взривовете пред Галерия, централите на ДСБ и РЗС и колата на Сашо Диков събраха едва по 1% от всички гласували.

Кризата с Лукойл и последвалите протести срещу цените на горивата събраха само 3% от гласувалите в анкетата, а тежкит катастрофи с жертви на автомагистрала Тракия и в Симеоновград са най-важното събитие за 4 % от участвалите в анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

rumen221

преди 12 години

***, ***, ОТ БАНКЯ, А, И ТИ ЦОКО АЛО-О-О, ПРОКУРАТУРАТА, АКО НЕ СПРЕ *** ТЕРОР, ЩЕ ИМА ОЩЕ КАТУНИЦИНаучихме, че според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ САМО ЕДИН ***(но не разбрахме, защо не му казват и името), затова да не сме обобщавали, че *** КРАДАТ! - БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Европейците дойдоха и си отидохаа сега ние, какво да правим с ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ *** терор??? Не било истина, че *** нападат лекари и полицаи, крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват, а в София Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКО БЪЛГАРСКИ ИМОТА! ДА СИ ПРИПОМНИМ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията, а тя отговорила:- "До-о-обре"...2. Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!3. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и... цитирам: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват семейството на Цар Киро... Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - ИЗГЛЕЖДА ОТ ОССЕ РАЗБИРАТ ИНТЕГРАЦИЯТА ТАКА - *** има право да изнасилва, граби и убива, а българина задължението да търпи насилията грабежите и убийствата на децата си!!! И. ПОЛИЦИЯ ГИ ПАЗИ..., а ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил националистическа пропаганда!!!

72

ФАШИСТ

преди 12 години

стига с тези "обвинения" и " защити" на *** - да ВЛЕЗЕ другаря ХИТЛЕР !

71

Radka

преди 12 години

na wsqkade ima po edin ,,car Kiro,,,no stiga!!!NQMA DA ZABRAVIM!NQMA DA PROSTIM!

fallback