Протестът на синдикатите от 17 ноември. Снимка: БТА
fallback

КТ "Подкрепа" обявиха, че започват подготовка за ефективни национални протести действия.

Вчера на извънредно заседания ръководството на профсъюза е обсъдило и анализирало ситуацията в страната, породена от действията на правителството и на парламента. 

КТ "Подкрепа" потвърждава решението си за оттегляне от тристранния диалог на всички нива, както и обявява подкрепа на стачката на железничарите.

Профсъюзът призовава всичките си местни структури при срещи с депутати от ГЕРБ "публично да изразят своето несъгласие и възмущение с действията на управляващите, целящи отнемане на трудови и социални права, и в крайна сметка, влошавайки и без това тежкия живот на българина".

Oще по темата

Синдикатът е против предложената от правителството пенсионна реформа – покачване на възрастта на пенсиониране за трите категории труд от 2012 г.,  и прокарана от депутати на ГЕРБ , заобикаляйки тристранката.

Профсъюзът е против отнемането и на добавката за прослужено време.

Като мотив за започването на ефективна стачка от КТ "Подкрепа" посочват и "незачитането на волята на българските избиратели", изразена чрез многохиляден протестен митинг пред Народното събрание на 30 ноември 2011 г.

Това било поредното доказателство за несъобразяването на управляващите с целите и желанията на българския народ, посочват още от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Анонимен

преди 12 години

айде дееееееееееее айдеее

229

Тия от ГЕРБ

преди 12 години

взеха хората съвсем за овце. Дали не провеждат и активно прочистване сред пенсионерите? Чрез тайни програми за ликвидация. От мутри всичко може да се очаква

228

rumen221

преди 12 години

КОРУПЦИЯТА ДОБРЕ, ЩЕ Я ИЗТЪРПИМ, НО ЗАЩО НЯМА ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ (идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!- ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! - За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, и за инвестираната печалба, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- Премахване на таваните за всички видове осигурявания, ще донесе в НОИ още около 2 милиарда годишно- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никогоДнес:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 270лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- ПО КОНСТИТУЦИЯ И МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАТО ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА !!!- Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Крайно време е:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1,2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Е, ДА, АМА НЕ!!!

fallback