Протестът на синдикатите от 17 ноември. Снимка: БТА

КТ "Подкрепа" обявиха, че започват подготовка за ефективни национални протести действия.

Вчера на извънредно заседания ръководството на профсъюза е обсъдило и анализирало ситуацията в страната, породена от действията на правителството и на парламента. 

КТ "Подкрепа" потвърждава решението си за оттегляне от тристранния диалог на всички нива, както и обявява подкрепа на стачката на железничарите.

Профсъюзът призовава всичките си местни структури при срещи с депутати от ГЕРБ "публично да изразят своето несъгласие и възмущение с действията на управляващите, целящи отнемане на трудови и социални права, и в крайна сметка, влошавайки и без това тежкия живот на българина".

Още по темата

Синдикатът е против предложената от правителството пенсионна реформа – покачване на възрастта на пенсиониране за трите категории труд от 2012 г.,  и прокарана от депутати на ГЕРБ , заобикаляйки тристранката.

Профсъюзът е против отнемането и на добавката за прослужено време.

Като мотив за започването на ефективна стачка от КТ "Подкрепа" посочват и "незачитането на волята на българските избиратели", изразена чрез многохиляден протестен митинг пред Народното събрание на 30 ноември 2011 г.

Това било поредното доказателство за несъобразяването на управляващите с целите и желанията на българския народ, посочват още от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase