Снимка: Архив Булфото
fallback

Вече повече от месец споровете около Бюджет 2012 не спират. Неговото приемане на първо четене бе съпроводено с редица протести – на учени, студенти, а от днес и на земеделци. Всички те са против орязването на парите за техните сектори през следващата година.

За управляващите приетият на първо четене документ е „най-добрият в условията на криза“, а от опозицията го определиха като „синоним на кризата у нас“.

В началото на декември страстите вероятно отново ще се нажежат, след като предстои Бюджет 2012 да бъде гласуван и на второ четене в парламента.

"Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?“, попита Dnes.bg своите читатели преди десет дни. За съжаление повечето от гласувалите в анкетата -  общо 12 422 читатели, са песимисти относно финансовия план на държавата за следващата година.

Oще по темата

40% от читателите смятат, че той няма да предложи нищо ново и по-добро за държавата от това, което е било в последните години. Други 31% са още по-крайни и смятат, че Бюджет 2012 ще тласне страната ни още по-силно към кризата.

На фона на тези резултати оптимисти са едва 12% от отговорилите на анкетата.

7 на сто все пак са доволни, че поне ще се вдигнат най-ниските пенсии и минималната работна заплата. Крайните оптимисти, които вярват, че Бюджет 2012 окончателно ще ликвидира кризата в България, са едва 5% от гласувалите.

Не малка част от отговорилите – 17%, посочват, че търсят решение на по-голям проблем като безработицата и не могат да мислят за финансовия план на държавата в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

аноnimen

преди 12 години

ДО КРИВАТА КРУША РАЗБИРА СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

49

Анонимен

преди 12 години

абе я се скриите с вашите смешни анкети,бе-то според една такава преди изборите и волен щехте да го правите президент или 2-ри,ама к'во стана?12 422 човека дрън-дрън

48

faust

преди 12 години

кат гледам...до на майната си, че и нататък.....

fallback