Снимка: БТА
fallback

КТ "Подкрепа" се обяви за разширяване на стачката в железниците. От синдиката ще предложат на колегите си от КНСБ да предприемат действия в тази посока.

Според КТ "Подкрепа" причините за съществуващото социално напрежение в обществото като цяло и в системата на БДЖ се коренят в едностранното потъпкване на договореностите от вицепремиера Симеон Дянков и от управата на държавните БДЖ в споразуменията за развитието на пенсионната система и за структурните промени в железниците.

Oще по темата

"Управата на БДЖ залива обществото с манипулации за мащабите на стачката в дружеството", твърдят от "Подкрепа".

"Не спират и незаконните и безнравствените й действия по време на стачката, които са в разрез с духа на закона и подписаните стачни споразумения", посочват още от синдиката.

Пети ден продължава железничарската стачка. Тя е безсрочна и ще продължи до подновяване на преговорите с ръководството на компанията.

По данни на синдикатите вчера са спрели 80% от пътническите влакове в цялата страна.

От ръководството на БДЖ пък обявиха, че ще заведат съдебни искове срещу стачкуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

До 34-намали малко

преди 12 години

Валенсия-Мадрид ,малко над 450 км разстояние между двата града, скоростен влак Талго. Само този модел пътува по тази линия. Скоростта му е между 198 и 302 км в час по посоченото трасе и взема разстоянието за 1 час и 45 минути без попътни спирки.За невярващите и песимистите имам и доказателствени материали, вкл. видео и пасажерски билет.

38

Анонимен

преди 12 години

И какво истино?Никой да не протестира, че видиш ли тоя бил такъв, пък оня онакъв.Значи да си траем, щото не сме били добре и по-рано.Оди се трескай, щото от ден на ден става все по-лошо и ако до сега се търпеше веке не мо'е.Де го Цвъко да разследва, де ги прокурорите на Попова да обвиняват и да има дела?Е па нема ги.Виновни са им адвокатите, че знаят по-добре законите.И ти истино си осребрена.

37

Анонимен

преди 12 години

32 го е казал най-добре.поздравления човек.

fallback