Снимка: Impact Press Group
fallback

Към 10.30 часа от 123 влака в цялата страна, които по разписание е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 110, съобщиха от стачния комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В 8 часа днес започна безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници. Нито един влак не е тръгнал от Централната гара в София от началото на стачката. От 78 влака, които са били в движение преди 8.00 ч., са спрели 74.

Във Варна шест превозни бригади са били подменени с резервни. Началници на гарите са поели функциите на ръководители движение, пише в съобщението.

Синдикатите алармираха, че се нарушават нормативните актове на БДЖ, както и правилата за безопасност на движение.

Например влакът "Чайка експрес" от Бургас за София се движи от началника на влака, въпреки че бригадата кондуктори са обявили, че стачкуват.

В драстично противоречие с правилата за безопасност на движението директорът на НК "Железопътна инфраструктура" е разпоредил в Горна Оряховица стачкуващият ел. диспечер да бъде заменен с друг служител без необходимата квалификация и правомощия по организация на движението.

Oще по темата
24 ное 2011 07:00
246

Стачкуващият служител остро се е възпротивил, че тези действия застрашават живота и сигурността на пътниците, което принудило директора да отмени своята заповед. В Плевен стачкуващи служители също са заменени с други. Те добавят, че същият натиск и закононарушения са приложени и в Пловдив.

На гара Костенец началник влака на експреса Пловдив-Враца е заявил, че стачкува, но машинистът е потеглил, въпреки че не му е подаден сигнал "готово".

Синдикатите съобщиха още, че в цялата страна са изпратени заплашителни писма с обратни разписки до членове на стачните комитети, в които се твърди, че стачката е "незаконна" и има заплахи за дисциплинарно уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

308

някой

преди 12 години

Точно така, номер 310, да закрием не само правителството, но и Народното Събрание, депутатите да ги изгоним на улицата и да си направим племенен съвет.Защото сме племе ... не сме държава. Макар че от правителството имат друго мнение по въпроса.

307

възмутен

преди 12 години

Тези хора трябва масово да се подкрепят! Във всички сфери е пълна каша и незаинтересованост от страна на държавата!

306

Избирател

преди 12 години

Най-добре да закрием правителството, следвайки техния собствен пример на масово закриване и разпродаване. Щом са неспособни да се справят с управлението на държавата, а само гледат какво да разпродават, за да има как да крадат, за какво изобщо ни е подобно правителство? Закривай!!!!

fallback