Снимка: архив, Булфото

Бебето на 35-годишната родилка Надежда Узунова, която издъхна в столичната АГ "Шейново", е починало в Клиниката по неонатология на Университетската болница по педиатрия, съобщи bTV.

Новороденото беше в много тежко състояние, със значителни увреждания на мозъка, без самостоятелно дишане.

В момента болницата се проверява заради случая с починалата родилка от полиция, прокуратура, изпълнителна агенция "Медицински одит".

Такава е разпоредил и премиерът Бойко Борисов. Той беше категоричен, че, ако има виновни за смъртта на родилката, те трябва да бъдат посочени и уволнени.

Борисов определи случая с починалата жена като изключително тежък проблем, но отбеляза, че според него не трябва бързо да се дават присъди на лекарите, чийто труд е достатъчно тежък. Той призова лекарското съсловие да не бъде подлагано на преса.

Още по темата

Бойко Борисов каза, че още вчера е възложил на здравния министър да създаде по случая комисия. Кметът на София също е получил задача да направи проверка по случая.

Според близките на Надежда Узунова смъртта й е в резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.

Директорът на АГ „Шейново” Иван Костов обеща, че, ако има виновни за случая, то те ще понесат своята отговорност.

Според него обаче са спазени всички стандарти на акушерството и гинекологията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase