Снимка: Архив Булфото
fallback

Близо 27 000 жени в България са станали жертва на насилие през последната година. Данните бяха оповестени в Пловдив на дискусия за борба с насилието над деца и жени, съобщава БНР.

Неприятната статистика сочи, че страната ни е рекордьор по обезобразени чрез заливане с киселина жени.

Жертвите на това престъпление са 26, но до момента има само една осъдителна присъда, обяви Виолета Саничич, говорител на информационното бюро на Европейския парламент в България.

В рамките на ЕС 45% от жените са станали жертва вид насилие.

Погледнато от тази страна статистиките у нас не са чак толкова зловещи, но у нас често насилието се упражнява в по-жестоки посегателства като побой и заливане с киселина.

Министерството на правосъдието и неправителствените организации изработват национален механизъм за превенция на домашното насилие. Той ще включва комплексни мерки за решаване на проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Анонимен

преди 12 години

Akolko sa majete pretarpeli nasilie?

140

до Гадняра

преди 12 години

Животът и здравето на всеки човек са неприкосновени. Насилието е недопустимо освен при самозащита, всеки нормален човек го знае. Ако не ти е добре с една жена, ако смяташ, че те използва, ок слагаш край на отношенията и толкоз. Никой не е казал, че трябва да търпиш. Всичко в живота се връща и ако тормозиш някой беззащитен, един ден ще ти се върне. Няма вечно да сме млади и силни, все идва ден, когато оставаме на милостта на някой по-силен от нас.

139

До 179

преди 12 години

Говориш така, сякаш масово само мъжете работят в семействата. Огледай се, двойките, където само единият работи не са никак много. Да говорим за болшинството случаи - жените работят не по-малко, макар и често за по-малко пари. А пък колкото до изневерите, мъжете са много по-склонни на това. Не казвам, че някои жени също не го правят, но са по-скоро отделни случаи, не масова практика.

fallback