Полицаи в една от къщите на Рашкови, незасегната от палежите. Снимка: Булфото
fallback

„Костенурки бяха открити при претърсването на лятното имение на фамилия Рашкови”. Това съобщи за Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че тепърва ще се установява дали близките на Цар Киро са ги отглеждали.

Според наредбите на екоминистерството отглеждането на костенурки е забранено, а нарушителите се наказват с глоби.
На „находката” униформените се натъкнали по време на обиска на имотите в търсене на златно имане.

В същото време стана ясно, че в имението „Изгорялата воденица”, което се намира на няколко километра от Катуница, продължават да се разхождат 27 сърни и елени.

Животните бяха пуснати на площ от 15 декара, заградена преди години от Цар Киро. Тогава той твърдеше, че всеки има свободен достъп до имота, който се намира върху общинска земя.

Oще по темата

Трети ден металотърсачи бродиха из къщите на Рашкови, но до момента злато не е намерено. Претърсването започна, след твърдения на местните хора, че Цар Киро е закопал тон и половина злато на различни места в селото.

„На няколко пъти през годините се намираше злато, един път под моста в селото, друг път на полето и все се оказваше на Киро”, твърди местен жител на Катуница.

Досега освен костенурки, бяха намерени стари тракийски плочки, метална ограда и заровен ключ.

Полицаи и археолози продължават „треската за злато” в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

ивон

преди 12 години

Разбрахте ли че намерените костенурки са спели зимен сън, заровени в земята и тия *** с металотърсачите са ги разбудили, и сега част от тях не могат да си заспят, бах ти държавата верно, ще повърна------тоя за малко да подпали държавата , те костенурки намерили:((((((((

51

Пешо

преди 12 години

Аз се чудех какво правят тея полицаи а те разследвали костенурките!Всичко друго само не и поръчителство и предумишлено убийство е нема такива !Явно ще трябва да си направиме наказателни бригади и да поемеме правосъдието в свои ръце!

50

БГ---АКЦИИ---

преди 12 години

Без ПУШИЛКА не стаа в БГ ,....госпожи и господа ...!

fallback