Снимка: архив, Булфото
fallback

Общо 2124 лева е издръжката на четиричленно семейство към края на септември, твърдят от КНСБ.

Според президента на синдиката Пламен Димитров средно на член от семейството издръжката за последните три месеца е била 531,04 лева.

Според анализа им с 5,8% е поскъпнала издръжката на живот в сравнение със същия период на миналата година. Димитров предупреди, че това обаче не включва увеличението на цените на природния газ.

Цените на хранителните стоки през летните месеци са намалели с 0,6 процента, а на нехранителните са поскъпнали с 4,9%.

Нивото на границата на бедност според оценката на КНСБ е 199,59 лева, което е увеличение с 5,7 на сто спрямо миналата година.

Според данните на синдиката на всеки 20,82 лева изтеглени от спестяванията на едно лице се падат по 13,74 лева внесени по влогове.

От синдиката твърдят още, че с 1,4% е намаляла заетостта за третото тримесечие, а в бюджетните организации няма намаление на заетостта, но пък работната заплата спрямо миналата година е намаляла с 1,6%.

Под границата на бедност са 27,5% от заетите лица в страната.

По думите на Пламен Димитров над 30% от заетите лица работят в икономически дейности с ниска работна заплата, а 118 446 души в страната са на минимална работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

297

Евгени

преди 12 години

Ми работете бе к'во плачете по форумите само! 2000 лв. заплата не е мираж, но иска работа и знания, а не лозунги в нета!

296

Анонимен

преди 12 години

Абе и Италия била зле, ама цените на храната по ниски от БГ а заплатите мин 1000-1200 евро...в криза са и те и испанците ама да им имаме кризата

295

rumen221

преди 12 години

Дянко-о-о-в, Дянков и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ на доходите за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, на всечки доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!

fallback