Снимка: БТА

Вуйчото на премазания 19-годишен Ангел в Катуница – Веселин Христов, бил тормозен от години от фамилията на Кирил Рашков, а едната от заплахите дошла в деня преди инцидента с неговия племенник.

Христов разказа пред bTV, че лично не се е познавал с Рашков, но той от години е упражнявал тормоз върху семейството му с цел да сплаши неговата майка, която два мандата е била кмет на село Катуница.

Кирил Рашков опитал да загради незаконно общинска земя. Последвали опити на кметицата да спре това беззаконие – чрез сигнали до прокуратурата и РДНСК. И това довело до заплахи – първо по телефона, след което и лично.

След като семейството на Христов не се поддал на заплахите, Кирил Рашков започнал да действа – предизвикал два пожара в дома му и в автомобила му.

„Още тогава можех да загина. Година след това хвърлиха бомба пак в дома ни”, разказа още вуйчото на загиналото момче.

Извършителят, непознат за семейството е задържан и твърдял, че просто хвърлил бомбата, без да ги познава, каза още Христов.

„Убийството (на Ангел бел. ред.) беше следващото нещо. В деня преди убийството той (Кирил Рашков, бел. ред) дойде и заплаши мен и съпругата ни съвсем открито”, каза още той.

Още по темата

Мъжът и съпругата му веднага подали сигнал в полицията в РПУ в Асеновград. Защита обаче, по думите му, не последвала. В селото дошли трима полицаи, които го предупредили да престане да се занимава с това. 

"Няколко часа след това бях нападнат от повече от десет коли от роми, въоръжени със саби и мечове. Племенникът ми стана свидетел, защото беше наблизко с братчето му и баща му. И опитаха да ми помогнат.

Но Ангел загина, това беше цената.

Всички тези хора бяха предвождани от внука на Кирил Рашков, въоръжен със сабя. И извика: „Гяури, сега ще ви изрежем главите на всички”, разказа Веселин Христов.

Секунди след това премазали, нарочно по думите на вуйчото, 19-годишния Ангел. И избягали. Попитан дали очаква възмездие и справедливост, Христов каза, че очаква намеса на органите на реда.

„Не мога да си обясня всички тези хора как не са задържани, трябва да има някаква намеса”, каза вуйчото на Ангел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase