Снимка: Булфото
fallback

Към понеделник сутринта ситуацията в Катуница и ромските махали на Пловдив е спокойна.
 
Изключително много полиция има в Пловдив. Органите на реда са завардили ключови кръстовища. Полицаи и жандармеристи има на входовете на всички ромски квартали. Мерки за сигурност има и около Джумая джамия, след като вчера бяха изпочупени няколко прозореца на мюсюлманския храм.

Днес в града за откриването на Международния панаир пристига премиерът Бойко Борисов, а президентът Георги Първанов ще проведе поредица от срещи в Пловдив, след като отмени посещението си в Карнобат заради събитията в Катуница.

В цялата община Садово и в село Катуница днес е обявен ден на траур. В неделя жителите погребаха убития в петък вечерта двукратен републикански шампион по киокушин Ангел Петров.

Днес близки и приятели ще си вземат „последно сбогом” с 17-годишния Павел. Момчето, което е с присадено сърце, издъхна от напрежение по време на шествието след убийството на Ангел, който е един от най-добрите му приятели.

Ден на траур е обявен и в Строителния техникум в Пловдив, който тази година е трябвало да завърши прегазеното в Катуница момче.

Ангел е бил ученик в 12 „д” клас и следващата пролет е трябвало да бъде абитуриент.

„Всички сме потресени от нелепия инцидент”, се казва в съобщение на ръководството на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Всеки съпричастен към трагедията може да изрази почитта си към младежа чрез запалване на свещ на обособените за това места покрай училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

459

Българан

преди 12 години

Всички сме потресени от нелепия инцидент ИНЦИДЕНТ! Егати ***! Та значи било ИНЦИДЕНТ! Вървял си човеко спънал се и паднал под един микробус..! И какво дайте сега да не "яхваме политически" ИНЦИДЕНТА и всичко да си продължи по старо му?!

458

Анонимен

преди 12 години

ВНИМАНИЕ! ВНИАМНИЕ! ВНИМАНИЕ!До всички истински българи: Разграничете се от расистките лозунги! Много е важно! В момента ни вкарват в капан! Това не са наши лозунги! Обяснете на заблудените до вас, да не издигат подобни лозунги. Утре всички българи ще бъдат обвинени в расизъм, нещо което ни е чуждо. Западните телевизии вече са тук. Всеки, който обича Майка България да престане да издига подобни нечовешки лозунги! МНОГО Е ВАЖНО! И оставете обикновените бедни ***, те само ядоха баницата...Хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Америка иска, конфликт на Балканите, за да направи война в Европа. Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Днес глашатаите на Джордж Сорос са: Бойко Борисов,Цвеатанов, Иван Костов, Дон Цеци-Цветелин Кънчев....отворено общество...??? Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя Симеончо, било Иван Костов, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ???Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Иначе......Всеки народ си заслужава съдбата!Разпространявайте тази статия, защото тука платените драскачи, които имат задача да насаждат етническа омраза са безброй много.....много, много са, платените драскачи в форумите!!!

457

българин

преди 12 години

"Бунт против това, че държавата защитава богати престъпници, но е неспособна да подсигури елементарна сигурност за обикновените граждани. Затова властите се страхуват от "политизирането" на случая." (Организацията "Хора срещу расизма")

fallback