Снимка: архив Булфото
fallback

Синдикатите в тютюневата промишленост готвят протести заради приватизацията на „Булгартабак”, обяви шефът на Националния синдикат „Тютюнева промишленост” към КТ „Подкрепа” Юлий Манойлов.

Oще по темата
„От месеци насам твърдим, че това е една процедура, която не е изготвена по добрия начин, не е направена така, че да бъде истинска, не е направена, така че да обслужи интересите на страната ни в частта производство и развитие на тютюневата промишленост”, заяви лидерът на синдиката, който коментира подадената от БТ Инвест, Австрия обвързваща оферта за тютюневия ни холдинг.

По думите му цялата процедура по приватизация на „Булгартабак” е била подготвена така, че да остане само един участник, който да даде възможно най-ниската цена.

"Видяхте какъв е резултатът, остана един състезател, а състезание с един състезател, е предрешено", коментира той.

На въпрос дали са достатъчни предвидените инвестиции за две години в размер на 7 млн.лв. председателят на синдиката заяви: „Всеки, който познава тютюневата промишленост на съвременно равнище, е наясно че седем милиона лева инвестиции са капка в морето и сума, с която не може да се направи нищо, така че предложението седем милиона за две години е подигравка, а предложението за изкупуване на пет хиляди тона за пет години също е подигравка, защото и в момента се изкупуват тези количества”.

На последващ въпрос дали очаква отрицателно решение за приватизацията на „Булгартабак” от страна на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, Манойлов заяви, че Надзорният съвет е политически орган.

„Всички знаем, че ни предстоят избори и този политически орган, ще вземе такова решение, каквото му бъде наредено от партийните централи”, коментира той пред „Фокус“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

до 13

преди 12 години

Сега да ти кажа аз: Първо- в Испания страната където е най-голям процентът на пушачите в света продажбата на цигари е паднала шест пъти чети добре шест пъти не 6 %, второ тук на запад вече няма заведения в които се пуши така че мисли добре и не пиши глупости, и трето намлява значително процентът на пушачите в световен мащаб ,а производството на тютюн и цигари ще се окаже недоходоносен бизнес и четвърто виж статистиката как стремглаво се увеличава процентът на непушачите.

35

Овчемраз

преди 12 години

Га плюхте по България може, сега пари искат, много сте жалки шалвари.Турция велика, ала бала, де е Доганя?

34

ади

преди 12 години

Eми пробвай с българските села бе гений!!!

fallback