fallback



Срещу брутна заплата от 364 лева месечно астрономическата обсерватория в Рожен търси да назначи млад учен, от когото очаква, освен подходящо образование и владеене на два езика, и познания в програмирането и поддържането на интернет страници.

Освен да участва в нощните наблюдения на астрономически обекти и явления, той ще трябва да помага за поддържането на апаратурата и дори за косенето на поляните около обсерваторията.

В задълженията му влиза да развежда групи и да контактува с медиите „денем и нощем“. Всичко това заема „50% от времето на кандидата“, в останалите 50% се предполага младият специалист да се занимава с научна дейност.

В замяна обсерваторията, която е към БАН, предлага „364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 € (сто осемдесет и шест евро)“, както е отбелязано в обявата.

И все пак има млади учени, които приемат офертата, а мотивацията им идва от любовта към науката и мечтата да бъдат астрономи.

За съжаление на директора на обсерваторията обаче любовта към науката ги задържа в Рожен около четири години, докато получат наистина добра квалификация. След това продължават да обичат науката в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

251

Атанас до 219

преди 12 години

Мноооо си ***, чесно и всички тук дето мислят с г**ъ си а не с мозъка и до всички тук и не само тук ами навсякъде в наща държава дето сме останали :). Схващаш ли иронията? Дето мислят, че трябва да получат нещо за нищото дето дават на държавата си, на света, в който съществуват и на цивилизацията в която живеят, но за сметка на това бая мрънкат и се оплакват, като го изкарват чак и на просене. Ти пич 219 чу ли, че Аполо кацна на Луната отдавна, и че Жоро Иванов е летял в космоса а? Май НЕ ;)

250

Анонимен

преди 12 години

ако премитам шумата около обсерваторията и зареждам тоалетната с хартия,началната заплата ще стига ли до 300 лв - за отдалеченост,така да се каже ? или по-добре си е чистачка в банка?

249

аааа

преди 12 години

Немога да разбера какво има общо *** отново чалгата.А на баба ти лили колко и плащат според тебе заради това че си е показлаа овисналите меса..айде моляви се ако си говрим от тая гледанта точна ... в моята фирма има хора който не правят и токова и пак взимат 5 бона такаче тука е въпрос на подписан договор

fallback