Кристина Патрашкова и Явор Дачков говорили с премиера за монопола в медиите. Снимка: БТА
fallback

Комисията за защита на конкуренцията започва проучване на вестникарския пазар в България и на фирмите, разпространяващи печатни издания, съобщиха от институцията.

Ще бъде извършена проверка на условията за ефективна конкуренция и отношенията между основните участници, разпределението на пазарните им дялове, както и бариерите за навлизане на потенциални конкуренти.

В рамките на проверката КЗК ще изследва наличието на евентуални форми на нарушение на разпоредбите на закона.

Междувременно главният редактор на вестник "Галерия" Кристина Патрашкова заяви на пресконференция, че днес се е срещнала с премиера Бойко Борисов и са разговаряли за монопола в медиите.

Зам. главният редактор на вестника Явор Дачков обясни, че са се обърнали към премиера Борисов, тъй като "медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски е завзела не само много медии, но и притежава 80 процента от разпространението на вестници в България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Учуден

преди 12 години

Направо не мога да повярвам, че докато КЗК ги проверява, издания на Д.Пеевски се опитват да "размият" ситуацията като се оплакват от "нелоялна конкуренция"....

64

от - Айтос

преди 12 години

Браво на Дачков и Патрашкова аз съм с вас , искам да се разкрият имената на собствениците, на големите медии .

63

Валери

преди 12 години

Няма никакво време за губене - на медийната империя на Д.Пеевски трябва да се сложи край. Не може това подставено лице на ДПС да владее (чрез свързани фирми) 80% от издателския и 60% от разпространителски бизнес у нас.

fallback