Снимка: Личен архив
fallback

4-годишната Наталия Руменова Цветанова е с диагноза „Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдром на Уест, ДЦП – квадрипареза”. 

Всеки ден без прекъсване с него работи рехабилитатор. Според лекарите заради епилепсията никакво друго лечение не може да се приложи. След година и половина тичане по болници родителите разбират, че медицината е безсилна , че заболяването не се лекува, а поддържа живота по някакъв начин. Те, обаче не се примиряват и започват да търсят помощ и в интернет за лечение в чужбина.

Преди година, научават за клиника в Израел, където Наталия може да бъде излекувана. Родителите отправили запитване и изпратили документите със историята на заболяването на детето. По-късно получават покана за лечение. Цената му е висока  и непосилна семейството.

Лечението се състои в 3 курса за 1 година, като 1 курс е 10 221 евро, без да включва транспортните разходи, както и разходите по престоя на детето и придружителя в Израел. До момента са проведени два курса и вече се вижда положителния ефект от лечението и прогнозите са обещаващи. Третият  предстои през февруари 2012 г.

За събиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК
IBAN  BG09STSA93000018435069
BIC   STSABGSF
Наталия Руменова Цветанова.
 
Средства се събират и на дарителската сметка и дарителския СМС номер 17777 с текст DMS NATALIA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ема

преди 12 години

Ей ***,кой си ти да съдиш хората диагнозите на дечица с увреждания последствие от лекарски грешки и ако и ти си медицинско лице мъка ми е,опази ни господи от такива лица в болниците,които избиват някакви комплекси в форумите,защото не може да се реализира в някоя среда сред хора,който сигурно няма приятели защото е жалък,грозен комплексар!!!Имам много да ти кажа ама няма да падам повече на твоето ниво.Само се моли на господ един ден да не дойдеш ти на нашия тротоар да просиш пари за детето си!

34

Дарина

преди 12 години

До Анонимен: 1.Лечението е амбулаторно, ходи се в Израел за да се направи нужното изследване и се определи нужната доза, наблюдава се как ще реагира организма няколко дни или престоят излиза 10 дни. В България това изследване не може да се направи и затова е необходимо да се проведе в клиниката в Израел. 2. Доказано е, че мозъка регенерира и отдавна отпадна твърдението, че мозъчна клетка не се възстановява. Важното е да попаднеш на правилното лечение! Човек използва едва 5 % от него.

33

Анонимен

преди 12 години

страшно много майки,чиито деца са лекували там и подобренията са видими..и още един път иказвам голямото си учудване как може да посъветваш дези хора да осатсвят детето си-смисълът на техния живот...Не разбирам..ти или си тръвде малък и не знаеш какво гоовриш или просто си сам- нямаш жена, смейство, приятели и има толкова зло в теб, колкото не може човек да си представи..До никъде няма да стигнеш с тази омразя и тази злоба ;)

fallback