Снимка: Булфото

Три момичета от дома за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода” в Асеновград, са обвинили възпитателите си в системен тормоз, съобщи пловдивската полиция.

Те подали сигнал в районното управление в града в сряда. Момичетата, две на 14 и една на 13 години, се оплакали, че през юли учители са ги заключвали в стая, използвана за медицински изолатор.

Пред съдия от Районен съд – Асеновград те разказали, че по време на седемдневния им престой в „изолатора” са им носели храна на поднос и са ги извеждали само до тоалетна.

Трите момичета обвиняват директорката, възпитателите и охраната на дома, че са ги удряли, обиждали и се държали унизително с тях.

Разследването установило, че трите момичета няколко пъти са бягали от дома и са били обявявани за общодържавно издирване. Те са били докладвани в местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

Предстоят процесуално-следствени действия, които да докажат дали длъжностни лица са виновни за противозаконно лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase