Снимка: Булфото
fallback

Пълни социални помощи на семействата с деца ще се изплащат само ако са направени всички задължителни имунизации и профилактични прегледи. Липсата на едно от условията ще доведе до орязване от полагаемата сума.

Това реши правителството, след като одобри правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане.

Целта на промените е засилване на дисциплиниращия ефект за родителите и стимулиране на отговорното родителство, посочват от кабинета.

Много родители в момента отказват имунизации заради това, че според тях те носят рискове.

Според други от промените се намалява срокът за задължителна регистрация на безработните в трудоспособна възраст в дирекциите "Бюро по труда" от девет на шест месеца като условие за получаване на социална помощ.

Разширява се обхватът на лицата, които ще имат право на целева помощ за заплащане на наем на общински жилища, като границата за достъп се увеличава от 150 процента на 250 процента от диференцирания минимален доход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 12 години

Аз пък твърдя, че писането и чатенето в Интернет от неграмотни и неуки хора увеличават шансовете глупостта им да се мултиплицира. И, повярвай ми, мога да изложа доста солидни доказателства за това. Но не това е важното. Правото на избор го имаш, но ще трябва да понесеш последствията. И се радвай, че са само тези, предвидени в сегашния закон.

137

Анонимен

преди 12 години

Хахаха, само от ваксината ще я е развила алергията към мляко, няма от какво друго да е. Глупчо, това е една от НАЙ-СТАРИТЕ и НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ АЛЕРГИИ, появила се е, когато никой не е предполагал, че ще се изобрети нещо като ваксина. Ако не бяха ваксините, наистина можеше и да се пробваш с вариолата, само че вече такава болест няма. Естествено, на конспираторските мозъци им се привиждат какви ли не заплахи за човечеството. Но това е отделна форма на патология. И не е свързана с ваксините.

136

Celestian

преди 12 години

И наистина надявам се последно.@132 Ваксините водят до - Аутизъм, най-разнообразни алергии, (на един приятел 2 месечното му момиче разви алергия към мляко), автоимунни заболявания, болести на ставите, хронична умора, рак и какво ли още не. Аз ще си пробвам шанса в вариолата, А вие щом искате да се ваксинирате, давайте и се пробвайте да преборите гореописаните. Ваш избор

fallback