Снимка: Булфото

За премахването на всички билбордове и рекламни пана, поставени в близост до магистралите и други високоскоростни пътни отсечки в страната, настояват от Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара.

Според превозвачите подобни табели разсейват младите шофьори и стават предпоставка за сериозни катастрофи.

„Като имате предвид, че голяма част от тях са с разголени модели, може да си представите как се отклонява вниманието на младите хора. Те отклоняват вниманието, а там скоростта на движението е максимално разрешената в страната“, коментира пред „Фокус“ шефът на двете организации Койчо Русев.

По думите му само между Пазарджик и Пловдив, до Карловския надлез, е преброил 140 такива табели и билбордове, които били само от дясната страна в посока Пловдив.

„На запад абсолютно е забранено в зоната на магистралата да има каквито и да било знаци, освен тези, които са по закона за движение по пътищата“, добави той. 

Голяма част от билбордовете са поставени върху такива стълбове, в които танк да се удари, няма да излезе здрав. И всички те са вътре в загражденията. На Запад не позволяват никакви търговски обекти (не говоря за знаци, табели и билбордове), а за бензиностанции на малко разстояние от пътя“, коментира Койчо Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase