Трайчо Трайков. Снимка: БТА
fallback

От Самоков енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че се подготвя решение за отпускане от държавния резерв на самолетно гориво. Той изрази надежда решението да бъде прието на подпис от МС още днес.

Трайков мотивира тези действия с това, че най-бързо свършват наличните количества самолетно гориво.

По думите му летищата имат запас от гориво до началото на следващата седмица. Дотогава вече количествата от държавния резерв ще бъдат на разположение.

Трайчо Трайков уточни, че в резерва има запаси керосин за 60-68 дни. Част от тях се съхраняват и в складовете на "Лукойл".

"На хартия ги има, надявам се, че и физически ги има", каза министърът.

Министърът опроверга думите на премиера, че „кризисен щаб“ вече следи случващото се на пазара.

Той обясни, че това е просто работна група, създадена по негова инициатива, която ще следи пазара на горива, вноса и износа и наличностите.

Oще по темата

"Няма кризисен щаб, няма криза", категоричен беше Трайков.

На този етап по думите му има достатъчно количества битум и полипропилен, бензин и дизел в "Лукойл", а и вече се сключват договори за внос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Анонимен

преди 12 години

Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ

128

Бореца

преди 12 години

Като гледам и слушам действията на това тъпо правителство със своите *** министри Трайков,Дянков,Плевнелиев и като капак най-умният им началник ме избива на смях!Първо къде са тия 420 вносители аз поне лично не знам повече от 10!Второ съгласно изискванията на тъпият ЕС трябва да подържаме запаси за минимум 90 дни ежеминутно така че ако днес се освобождават дадено количество запас утре трябва да се въстанови иначе има санкции!Така че на Пожарникаря му се пече яйце на *** но нали е умен че видим

127

ДИЗЕЛА

преди 12 години

.Б. защо не си плащал горивото за БДЖ,нали закона трябва да се спазва!!!"Лукойл България" е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.

fallback