Снимка: архив, Булфото
fallback

"Териториално разширение и централизация на България през първата половина на IX век" и  "Обществено-политическа дейност на Георги Раковски" са изтеглените теми на изпита по история на България в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Кандидатите могат да избират по коя от двете теми да пишат.  Изпитът продължава четири астрономически часа.

Темите бяха изтеглени от кандидат-студентката Янина Минчева от Силистра.

Над 1800 кандидат-студенти се явяват на изпита.

Изпитът цели да провери историческите знания на кандидат-студентите, уменията им за създаване на аргументиран текст по определен проблем, както и нивото на владеене на книжовния  български език, посочват от СУ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 12 години

А те какво очакваха? Тест за 1-ви клас? Ако може и с картинки, че да не се морят да четат? Или тест върху песните на Азис?

28

анонимен

преди 12 години

трудни въпроси, децата масово напускаха веднага след обявяване на темите, явно не бяха подготвени за тях.

27

Анонимен

преди 12 години

А сега си помислете какво ще стане ако БГ се сдобие със стандарта на Австрия, с икономика като нейната и т.н. С нашето географско положение и с многомилионната диаспора в съседните страни БГ ще се превърне в сила не само в региона но и в ЕС. Е точно това не искат западняците и руснаците. За това и ще ни държат в калта и на дъното като ползват месните предатели (политици). Нямаме шанс, просто. Всеки път когато сме имали глътка въздух и сме се превръщали в сила за броени години. Нямаме шанс ...

fallback