Снимка: архив Булфото
fallback

45 000 нарушения са заснети с 15-те стационарни и 42 мобилни камери на пътя за петте месеца от старта на системата „електронен фиш“.

Oще по темата
Според Стойчо Константинов – началник-сектор в отдел "Пътна полиция”, системата „електронен фиш“ има дисциплиниращ ефект.

„Всеки един собственик на МПС, когато получи такъв електронен фиш, е склонен да го плати, тъй като го получава в рамките до 10 дни. Колкото по-бързо пристигне съответната глоба до водача, който е извършил нарушението, толкова са по-пресни неговите възприятия и човек е склонен да си плати глобата”, обясни той.

Константинов посочи пред „Фокус“, че нарушителят получава 30% намаление на глобата, ако я плати в 14-дневен срок.

„Събираемостта на глоби, наложени с електронен фиш, е висока”, допълни той.

„Преди влизането на тези изменения в закона процедурата беше доста тромава. Сега законодателят реши – отговорността носи собственикът на моторното превозно средство. Или собственикът да попълни декларация и предостави данни – копие на свидетелство на управление на лицето, което реално е извършило нарушението, а не да предостави информация, че е карала например баба му на 78 години”, завърши Стойчо Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

the_middle_aged

преди 12 години

Крайно време е КАТ да започнат да спазват ЗДвП.Там е записано,че се търси отговорност за лоша пътна инфраструктура от собственика,който поддържа пътя,било то АПИ или съответната община.Вие да сте чули за глобен кмет или регионален шеф на АПИ!?Ами нямали били пари общините-а нас,хората някой пита ли ни дали имаме пари за всевъзможни винетки,данъци,граждански отговорности..Ролята на КАТ в тази скапана държава е да прави мръсотия на ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК!

53

gti е катаджия;

преди 12 години

Как може да има толкова наивници!!! Па и плюсове му наслагали...

52

Анонимен

преди 12 години

Пропусна да кажеш, че полицаите изобщо не се занимават с мотористи. Защото знаят, че стигане няма...

fallback