Снимка: архив, Булфото
fallback

Сейфовете в обществения трезор на Първа инвестиционна банка в клоновете във Велико Търново и Варна не са обрани и не са разбити, заявяват официално от банката.

Има твърдения на няколко клиенти с наети сейфове, че от техните касети липсва нещо. Съдържанието на касетите не е обявено предварително при тяхното наемане, няма приемно-предавателни протоколи за наличностите в сейфа, уточняват от ПИБ.

Оттам посочват, че отварянето на трезорна касета се извършва съгласно строги процедури и правила под физическа и видеоохрана.

Всяко влизане в помещение на обществен трезор се записвало, а и се водел регистър на посещенията срещу подпис.

Oще по темата

"Физически трезорната врата на наетата касета може да се отвори единствено и само след поставянето в един и същи момент на два различни трезорни касови ключа в две независими ключалки.

Единият ключ се съхранява в клиента и той носи отговорност за него, а вторият се съхранява под строг контрол от банката", казват още от ПИБ.

Всички офиси на банката и трезорните помещения се охраняват и наблюдават 24 часа на денонощие от високотехнологични охранителни камери.

Записите от тези камери са предадени на разследващите органи заедно със специално водения регистър на наемателите и банковите служители, влизащи в трезорните помещения със сейфовете.

"Категорични сме, че осъществяването на дейността по обществените трезори се изпълнява стриктно в съответствие с процедурите. Към момента тече полицейско разследване и до неговото приключване не можем да дадем повече подробности", се посочва още в съобщението на банката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

захари

преди 12 години

Не, не, нека го обясни, такава глоба ще и треснат, че ще помни дълго как се разпостраняват слухове за банки....

13

влади

преди 12 години

ами чула го е от тъщатата, а тъщата го е чела от женския пазар....

12

захари

преди 12 години

стефка, може ли по подробно да обясниш как са го закъсали??

fallback