Снимка: Булфото
fallback

Ръководствата на Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ и КТ "Подкрепа" се обявиха против изваждането на "Български пощи" ЕАД от забранителния списък с предприятия, които не подлежат на приватизация.

Според синдикалиста Георги Бочев такова решение вече е взето на заседание на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм в парламента на 29 юни.

Синдикатите са против, защото според тях нито една от конкурентните фирми в областта на пощенските услуги няма капацитета и мрежата да изпълнява универсална пощенска услуга за цялата страна, на достъпни цени и с високо качество.

Техните очаквания са, че при евентуална приватизация на "Български пощи" частната фирма, която поеме дейността, ще закрие пощенските станции в малките населени места, защото те няма да й носят печалба.

Oще по темата

От синдикатите отбелязаха, че у нас има 2 980 пощенски станции, като 80 процента от тях са в труднодостъпни райони и там имат по-скоро социална, отколкото икономическа функция. От тях две трети са губещи, уточни Бочев.

Той добави, че през последните десет години държавата не е дотирала пощите, макар че е длъжна да го прави съгласно законодателството на ЕС.

В момента в „Български пощи", където работят около 13 хиляди души, върви подписка дружеството да остане в забранителния списък.

Подписката ще бъде връчена на министър-председателя Бойко Борисов с категоричното искане пощите да не се раздържавяват, защото е предприятие от национално значение.

Ако дружеството се извади за приватизация, от синдикатите предупредиха, че ще организират протест пред Народното събрание в деня на първото четене на промените в закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

братчеда

преди 13 години

Реонита Йорданова е назначена за директор на Териториалното поделение на Български пощи в Кюстендил. Тя е с временен договор за 6 месеца, като срока се води изпитателен. Йорданова е лидер на Жени- ГЕРБ в Кюстендил. Тя е завършила полувисшия институт на съобщенията, със специалност Организация и експлоатация на пощите и съобщенията, като има стаж в предприятието над 10 години. Реонита Йорданова има и висши икономическо образование от УНСС. Досегашният директор Кирил Атанасов е в 1- годишен неплатен отпуск. Той е в Канада, където съпругата му е на дипломатическа служба.

55

братчеда

преди 13 години

Български пощи" ще търсят заем до 5 млн. евро за оборотни средства. Държавната компания ще обяви обществена поръчка, с която да търси обслужващи банки. Едно от изискванията ще е първата от тях да предостави и оборотното финансиране, казаха от "Български пощи".За да бъде обявен търгът и привлечено свежо финансиране, тегленето на кредита трябва да бъде одобрено от облигационерите на "Български пощи".Те трябваше да вземат решение на тяхно събрание в сряда (3 август), но поради липса на кворум то беше отложено за 18 август. Миналата година "Български пощи" пусна емисия облигации за 15 млн. евро. Със средствата трябваше да се рефинансират банкови заеми и задължения по лизинг. Водещ мениджър по сделката беше Райфайзен банк.

54

кроко

преди 13 години

Пълно е със стари червени крокодилиvbox7/play:b44f37f1

fallback