Снимка: архив Булфото
fallback

Шествие за равни права на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе днес в София.

Началният час е 16,00, а сборният пункт е на Моста на влюбените до НДК.

Очаква се над 1000 участници да се включат в шествието, обявиха от "София прайд" .

"Шествието не е демонстрация на сексуалност, а мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза. Това е инструмент за постигане на равни права на хората с различна сексуална ориентация, искаме видимост за тях и техните проблеми", подчертаха организаторите.

Oще по темата
2 юни 2011 09:43
568

За времето на парада няма да се затварят напълно улици и булеварди в столицата.

При преминаването на шествието от "Пътна полиция" ще спират и пропускат поетапно движението, съобщиха от Столичната община.

"По-голямата част от бюджета на организаторите и през тази година е изразходван за осигуряването на максимална защита и сигурност на участниците в парада", съобщи Магдалина Генова.

Затова няма да се допускат хора с чадъри, оръжие, ножове, метални боксове, вериги...

"София прайд" настоява и за законодателни промени, с които да се защитят правата на гей общността у нас.

"Ако неонацист пребие ром, това е престъпление от омраза, но ако пребитият е човек с хомосексуална ориентация, това се счита за хулиганство, което е правен абсурд", обоснова се Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

772

Анонимен

преди 11 години

kakvato darjavata takiva i xorata pededeshka hahaha.

771

Lo_Ridah

преди 12 години

Кое право точно им е нарушено ? Правото на свобода, на глас, правото да работят, правото да се кандидатират за депутати, правото да се сдружават , кое право по дяволите им е нарушено ? С какво точно парадират ? Нямам нищо против гейовете, но *** изпълнения ме дразнят. Точно както обичам жените и мразя *** номера. Същото е.

770

До 797

преди 12 години

Ако погледнеш мненията по-долу, ще видиш, колко злоба има в тях.Второ, организаторите на гей-парада са една група, която обяввява, че се бори за правата на гейовете. И претендира за неща, за които не сме дорасли още, примерно гей-бракове. Но дали гейовете са съгласни как тя се бори за правата им, ние не знам. Може пък на много от тях, тази публичност също да не им харесва. Защото аз съм сигурен, че всеки има съсед или колега гей, за който не предполага, че е такъв.

fallback