Снимка: Архив Булфото
fallback

По искане на държавен орган и срещу заплащане на извършените разходи Националната служба за охрана (НСО) ще осигурява защита на организирано от ведомството мероприятие.

Това предвижда промяна в Правилника за устройството и дейността на НСО, одобрена от правителството.

Новият текст дава възможност на държавна институция да поръча и заплати за охраната на планиран и обезпечен финансово форум.

При поръчка НСО ще може да пази и чуждестранни гости, които не заемат държавни постове, а имат качеството на публични личности.

Изпълнението на тази задача гарантира покриването на стандартите на Европейската мрежа за охрана на обществени лица, част от която е българската НСО, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Службата ще може да осигурява и лична охрана, и специализиран транспорт в чужбина на министър или ръководител на ведомство.

Това отново ще става срещу заплащане, в което са калкулирани разходите за командировка, за автомобили и за наемане на специализирана техника.

От МС уточняват, че трябва да се изясни регламентът в случаите, когато оценката за сигурност в посещаваната страна изисква по-строги мерки за сигурност, за запазване на живота, здравето и достойнството на съответния ръководител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

Опа-а-а вкараха ни и данък "Охрана на *** с власт"

16

НФБ

преди 12 години

Супер най посли някой да пази народа от политиците ни че иначе каквито са кръвожадни ще ни удушат преди да са ни издоили и остригали...Виждате ли защо имаме нужда от толкова полиция ? Бравост на българския полицай пазещ ни от тези вълци политици с *** кожи....!

15

Анонимен

преди 12 години

ммммда, Боко и сие треска ги тресе!!! От какво бе Боко те е страх, от народа или те преследва стар грях?

fallback