Снимка: Булфото
fallback

Три сериозни инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак" до изтичането на крайния срок в 17,30 ч в четвъртък, твърди "Труд".

Става въпрос за втория в световен мащаб производител на цигари Бритиш американ табако, Джапан табако интернешънъл и Кореан табако груп .

Японската и корейските компании се опитват да започнат производство в ЕС, което да им позволи да избегнат плащането на високите вносни мита за своите цигари.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че през май стана ясно, че държавата стартира поредната приватизация на тютюневия холдинг "Булгартабак".

В „Държавен вестник“ бе публикувана заповедта на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с която се обявява конкурс за продажба на холдинга.

Според обявата се продават 5 881 380 броя акции, които са около 79,83% от капитала.

Този път купувачът ще бъде задължен заедно с работещите да придобие и отдавна неработещите фабрики на "Булгартабак".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

до 60

преди 13 години

и да ги заплюеш никаква файда трябва да стане като в арменския парламент *** политици гнусни -крадци .

78

до 71 и 72

преди 13 години

Ей църльо, не всеки който е против тези грабежи наречени продажба е комунист. Аз лично съм от дисидентско семейство и нямам нищо против държавата да беше прибрала 2 млрд долара от продажба вместо смешните 200 млн, да плащам по-нисък ток, защото държавния монопол бил по-лош от частния, да се продават само губещи предприятия и то на честна пазарна цена - затова се плащат толкова осигуровки и данъци, защото хазната е празна като твоята пробита кратуна, увреден индивит такъв!

77

do 71

преди 13 години

до 71. Ти си чугунена тиква, а не другите. До преди продажбата БТК правеше по около 50 млн щатски долара на година. Продадоха я за малко повече т 240 млн, а след това последваха 2 препродажби за над 1 млрд долара от частници! Да не говорим в енергетиката какви врътки се направиха. Те тези мерцедеси, хотели и пр. ги виждаш не заради добри безнес идеи, ами заради плачкосване и разграбване на държавно имущество. Затова хазната е празна и затова пенсиите са по 80 евро. *** талпа проста!

fallback