Снимка: архив Булфото
fallback

69-годишен мъж е приет в Клиниката по токсикология на „Пирогов”, след като бил ухапан по крака от пепелянка, съобщиха от болницата.

Той е транспортиран от Ботевград. Състоянието му се стабилизира след приложената терапия.

Пироговските токсиколози предупреждават, че започва сезонът на ухапванията от змии, а след зимата отрова им е много силна и опасна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Валя

преди 12 години

ваксината против тетанус "държи" 10 години.Затова при такива одрасквания, за които се дискутира по-надолу, няма нужда да си биете нова ваксина, а хубаво да запомните кога ви е поставена предишната. И разбира се, повторна ваксинация на всеки 10 години :)Ако ви се случи нещо и не помните кога ви е била предишната ваксинация, не пречи да ви се постави нова "за всеки случай".

41

Анонимен

преди 12 години

Истинска пепелянка е.Усойницата е кафява, но не така нашарена и няма рогче.По-малка е от пепелянката.Усойницата ходи по влажни и усойни места.Пепелянката е по припеци,сипеи,каменисти места.Из високите треви е по-вероятно да срещнете смок.Смоците са полезни,не са отровни,ловят мишки и плъхове,ако живеят близо до къщата.По принцип,ако не я дразниш или притесниш,змията не напада,а бяга.Стъпвайте тежко,когато ходите по диви места.Змиите са глухи,но реагират на топлина и трептения.

40

yordanov

преди 12 години

V bibliiata Isus Hristos e kazal na svoite uchenici tova:Badete madri kato zmiiata i nezloblivi kato galabite,no malko "choveci"razbirat kade e smisala na kazanoto

fallback