Снимка: архив Булфото
fallback

Стрестестове на шофьорите има намерение да прави КАТ.

Целта е да се провери до колко водачите у нас правят път на линейки и патрулки, когатo използват светлинните сигнали за бързо придвижване.

Всеки шофьор трябва да знае, че може да бъде глобен от 50 до 150 лв. по Закона за движение по пътищата, ако не направи път на линейката.

Доста от водачите обаче не знаят, че не трябва да спират, ако видят в огледалото или чуят сирените. Те трябва само да освободят трасето.

Защото, ако спрат, това създава още по-голям хаос на шосето, обясняват пътните полицаи.

В Европа има доста солени глоби за подобен вид нарушение.

В Чехия и Словакия например санкцията е 100 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

иво

преди 13 години

Абе прости хора ни управляват ,***...Абе що не пишете какви са им заплатите и пенсиите бе.Например пишете в Гърция пенсиите са от 800 евро нагоре франция средно 1500 евро ,Англия 900 паунда нагоре и т.н. и т.н .А за заплатите да не говорим .С кой се сравнявате бе ***.Щели да увеличават минималната заплата на 270 лева .Толкова получава работник на Запад дневно . Щели да увеличат и пенсиите ама не на всички.Тези от 136 лв на 140.Така ли живеете и вие другари-господа.Срам.

58

Анонимен

преди 13 години

Първа кола съм на най-натовареното кръстовище. Зад мен катаджии надуват сирената и ме псуват да се отместя и да им направя път. Къде да отида и да им направя път на тия селяни? Да се бодна в движението и да създам работа на линейките за цял ден? Иначе за да дам път на линейка ще направя и невъзможното. Ама на тия нерези?

57

пак глоби

преди 13 години

Аз да не сьм с доходите на Борисов-- откьде 150 лв ,иначе сьм сьглясен ,че пьт трябва да се дава ,ама в Бг.вижте колко е минималната заплата---то кога нарушенията се правят от богати мамини синчета с врьзки по етажите и с по 1000лв глоби няма да ги уплашите те с 2-3 телефона, а и в краен случаи да платят все е тая,ама за масовия зрител глобите са пре солени и пораждащи корупция и твьрдя ,че рушвета е движещата сила в увеличаването на всички видовех глоби в последните години....

fallback