Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Жертва на насилие се оказва всяка четвърта жена в България, сочи доклад, представен на кръгла маса на тема „Превенция и европейски политики срещу насилието срещу жените".

На нея зам.-вътрешният министър Веселин Вучков отчете, че за изминалата година броят на жените, пострадали от престъпления и посегателства е 26 497.

От тях 27 жени са станали жертва на умишлено убийство, има 173 изнасилвания, 61 отвличания, а като цяло най-голям процент са жертвите на кражби и грабежи.
 
От своя страна българският евродепутат Антония Първанова представи стряскащите данни, че 45% от всички жени в ЕС са били жертва на някакъв вид насилие, а всяка пета жена в Европа е обект на домашно насилие.

Антония Първанова очерта възможностите за действие, които се състоят в приемането на директива за борба с насилието срещу жените, както и на стратегия и европейски план за действие в областта.

Необходимо е също така да се гарантира високо качество на специализираните услуги за жертвите на насилие, както и за превенция и защита, отчете родната ни евродепутатка.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

275

Цвети

преди 12 години

Не се и учудвам,че повечето от злобните статии са написани от ниско интелигентни и злобни женчовци,които явно са разпознали себе си като насилниците в тази статия.Те за нищо не стават..или по голямата част от тях...така,че те по този начин си избиват комплексите.Вие мъже, сте станали толкова некадърни и смотани,че ние трябва да ви налагаме физически и психически тормоз,та да вземете да живнете малко..Аз имах такъв мъж-насилник,но се разведох много бързо...и сега съм много по щастлива!

274

blackradio

преди 12 години

Ами бройката значи, че останалите от другия пол не се приемат като жени, а като нещо друго - мангизотърсачи. То и без друго вече голям процент не приличат на женски същества - злобни, завистливи, алчни, дебели и мазни, пълни с проблеми като кучета с бълхи. И най-вече като се замятат с тия шалвари въобще не приличат на човешки същества.

273

Анонимен

преди 12 години

Ако всяка четвърта жена яде бой у дома, а общия брой, на битите е 26 500, то колко са общо жените в БГ ?

fallback