Снимка: Архив Булфото

Близките и познатите на абитуриентите са най-често настаняваните лица в столичния отрезвител в периода на баловете.

Покрай абитуриентските празници там са били настанени около 300-350 души. Преобладаващи сред „посетителите” са мъже с различен социален статус и разнородни професии от 18- до 70-годишна възраст, съобщи „Фокус“.

Интересен факт е, че в сравнение с минали години броят на така наречените редовни посетители бележи намаление. Все по-често обаче биват настанявани хора до 30 г.

Настаняваните в Отрезвителя най-често злоупотребяват с твърд алкохол – водка, ракия, уиски, коняк, мастика и др. Обичайна практика е смесването им с бира, вино и други. Случаите на комбинация с наркотични вещества са доста чести, като преобладава злоупотребата с „екстази”.

При отпадане на алкохолното въздействие върху тях в повечето случаи изпитват чувство на вина, срамуват се от постъпката си и са благодарни на служителите. Рядко са случаите на негативно отношение от страна на настанените.

След престоя в заведението за отрезвяване лицата плащат 35 лв. такса, определена от Столичен общински съвет. За незаплатилите се изпращат писма до общинските данъчни служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase