По програмата "Старт в кариерата" са заявени 1303 места за работа в публичната администрация, съобщават от Агенцията по заетостта.

В дирекциите "Бюро по труда" се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

На висшисти до 29-годишна възраст се дава възможност в рамките на девет месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност.

Програмата им осигурява възнаграждение 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, психолози, историци и др.

В общинските администрации работните места са 205, а в областните управи – 95.

Желаещите могат да подават документи до 28 юни тази година включително, в Бюрото по труда, в което са регистрирани.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се бъдат открити на адрес в интернет www.az.government.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase