Мирослав Найденов. Снимка: Архив Булфото
fallback

Последният внос на испански краставици у нас е от месец март. Това обяви пред bTV министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той допълни, че в момента няма констатирано наличие на смъртоносната бактерия ешерихия коли в страната.

Това е бактерията на лошата хигиена. В момента има престрелка между Испания и Германия. Краставиците са били испански, но в Испания няма смъртен случай. От Германия твърдят, че заразата е заради оборския тор, с който са обработвани краставиците. Испания твръди, че е дошла по време на транспорта или дистрибуцията в Германия, каза още земеделският министър.

Той обясни, че заразата не е във вътрешността на краставиците, а по нейната кора.

Oще по темата

Няма опасност, ако не е наранена кората. Нека потребителите да търсят българското. Когато не сте сигурни какви са краставиците, измивайте обилно и белете, посъветва министърът.

Найденов констатира, че на няколко месеца има по някой хранителен инцидент – истерия с птичи, свински грип или луда крава. Това води до удар върху съответния бранш, обобщи агроминистърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 12 години

Аз краставица няма да ям ! И от луда крава ме е страх ,шап по овцете, птичи грип , дано поне картофите не се заразят ! Вижте колко е прозорлив бойко :)

44

Анонимен

преди 12 години

Както е казал другаря Сталин: ест краставицьй, ест проблема...

43

до 44

преди 12 години

За твое сведение съм хуманен лекар . И съм в час, а ти си пълен *** -вриш от компетенция.Аз тази работа съм я работил 32год. За сведение *** сан. инспектори са рожба на Англия. Там е бил първия сан. инспектор. Курса за обучение беше 3год а самите сан . лекари завършваха в СССР.., защо в БГ нямаше висше по тази специалност. Кой нормален човек ще учи ветеринария , за да бърка на кравите у газо-ами тези които не можеха да влязат хуманна медицина.ветер глупав.Като се подрискате тогава ще гов

fallback