Снимка: Архив Булфото

Правителството не само че няма намерение да продаде Националния дворец на културата (НДК), но и е спряло досегашната му бавна приватизация.

Това обяви пред БНТ министърът на културата Вежди Рашидов. Изявлението му е по повод твърдение на творчески съюзи, че правителството подготвя продажбата на двореца.

Преди две седмици Министрески съвет преобразува обекта в еднолично акционерно дружество, а финансовото министерство пое управлението му и започна одит.

"Никой не е казал, че НДК ще се приватизира, той в досегашната форма се приватизираше бавно. Всички офиси и магазини в подлеза са разпродадени, продаден и препродаден е закритият паркинг - а това е машина за пари", коментира Рашидов.

Още по темата

Той изрази учудване от "тишината" докато това се е случвало през годините и посочи, че след като е оглавил министерството лично се е противопоставил на плановете дворецът да се превърне в "арабски мол".

Според него,  Министерството на културата няма ресурса да извърши финансовата проверка и затова временно - за 7-8 месеца, НДК ще е под шапката на финансовото ведомство .

"Искам го в чист вид,за да се носи отговорност за всяка стотинка", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase