Снимка: Архив Булфото
fallback

Всеки, който поиска да има висше образование, може да го направи, тъй като местата в университетите се увеличат с 5309 в сравнение с миналата година.

Това решиха министрите днес.

Първокурсниците ще станат над 71 000.

Кабинетът мотивира решението си с принципа за широк достъп до висше образование.

Влизането във висши училища се улеснява и от това, че повече специалности ще са достъпни с оценките от матурите.

Само седем висши училища не признават резултатите от държавните зрелостни изпити, но само заради спецификата на обучението.

През май правителството вдигна университетските такси с между 20 и 200 лв. за различните специалности. Най-евтино излиза обучението по хуманитарни науки, най-скъпи са медицината и специалностите по изкуствата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

ижжжж

преди 13 години

Права си Мара...Какво са повече тия французи от САЩ-най великата и просперираща страна. В САЩ висше се взима за ве години и е освободено от теория,не са длъжни като Франция да обричат 80 % от населението си на глад,безработица и много лош стандарт на живота,като дават висше само на 20 %...тоя скапана държава Франция кой го интересува,САЩ Е върха....

67

mara

преди 13 години

ne sam sigoren za francia, no 85% sa vishisti vav sa6t , ujna korea,finlandia, vav sa6t vis6e vzimat za 2 godini

66

НФБ

преди 13 години

кой казва че във франция има 805 висшисти? Стига сте лъгали теса 120%....ха ха ха ...вижте фактите и четете а не се оставяйте да ви манипулират!само 35% от децата които завършват средното в края взимат матурата!!! а от тези които са вече с матура и влезнат в университетите само 20% излизат накрая като висшисти! затова имат недостиг от лекари инженери...иначе да не мислите че сме по добри от тях ---създадохме компютри коли битова техника и архитектурата ни е по хубава а пък пътищата....

fallback