Снимка: Архив Булфото
fallback

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ, за да ги информира за казуса „Митрева“.

Oще по темата

След заседанието от партията ще излязат с официална позиция по казуса. Те реално ще решат съдбата на Митрева, защото само Народното събрание може да я освободи от поста й.

Преди дни премиерът Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на института заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него. Освен това намекна, че  Христина Митрева е навършила пенсионна възраст.

Митрева му отговори в съобщение до медиите. Тя обяви, че не смята да подава оставка. Фактът, че е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, пише в съобщението.

В понеделник Дянков се срещна с шефката на НОИ. Двамата са обсъждали методиката, използвана от НОИ за изчисляване на приходите от държавното обществено осигуряване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ив 05

преди 12 години

Защо плюете има толкова млади хора със ценс и езици тя е в пенсия нека освободи мястото за по млад човек тя пак ще работи някаде но младите специалисти едва ли ще работат за 580 лева затова бягат децата прави са не 2000а20000ще избягат такава ни е държавата А РОДИНАТА НИ Е ПРЕКРАСНА

57

Jordan

преди 12 години

Колкото и странно да ви звучи - Митрева е кадърен специалист. Работил съм с нея в застрахователно дружество "България" и мога откровено да кажа, че тя беше мозъка на застраховките "Живот" на дружеството. Прекрасен актюер. Така че сегашната ситуация с Боко тиквата ми се струва супер нагласена и тя е нарочена за бушон. Дано удържи позициите си.

56

do 50

преди 12 години

Троева и в момента се правят конкурси, и в момента на страницата на министерство на финансите има обявление за старши експерт със следните изисквания 3 г. стаж, висше по икономика , и писмен и говорим англииски, предвидената заплата е 581 лв. :))) кога намериш качествен старщи специалист отговарящ на изискванията за 581 лв. ела ми се похвали :)))

fallback